De Directeur CTO Office is verantwoordelijk voor een optimale en effectieve inzet van (nieuwe) technologie binnen de Belastingdienst, Douane en Toeslagen en geeft daaraan richting en sturing. Technologie omvat in dit verband niet enkel hardware en software, maar ook de organisatie, processen en methoden die nodig zijn om technologie aan te kunnen bieden. De Directeur CTO Office draagt er mede zorg voor dat de Belastingdienst, Douane en Toeslagen altijd op technologie kunnen blijven bouwen en aldus de kwaliteit van dienstverlening kunnen blijven waarborgen.
De Directeur CTO Office valt hiërarchisch onder de algemeen directeur IV en is onderdeel van Directie IV en Management Team IV (MT IV). De Directeur CTO Office is een sterke en eigenstandige positie. Dit wordt geborgd doordat de Directeur CTO Office:
De Directeur CTO Office geeft invulling aan de CTO rol. Als zodanig is hij/zij verantwoordelijk voor zowel de Belastingdienst, Douane als Toeslagen. Daarnaast vertegenwoordigt hij/zij het hele departement daar waar nodig in de rol van departementaal CTO (Ministerie van Financiën). De CTO werkt nauw samen met de Chief Information Officers (CIO) van het kerndepartement Belastingdienst, Douane en Toeslagen en legt verantwoording af aan de (plv) departementaal CIO voor de relevante thema's. Op Rijksniveau stemt hij/zij af met voornamelijk CTO's van andere kerndepartementen en grote uitvoeringsorganisaties, hoofdzakelijk via de daartoe ingestelde CTO Raad.
Opgave
Van de Directeur CTO Office wordt verwacht dat hij/zij relevante technologische kennis en kunde inbrengt in de digitale business strategie van de Belastingdienst, Douane en Toeslagen en het op effectief vertalen van de digitale strategie van business onderdelen naar inzet en gebruik van technologie.
De Directie IV heeft voor de komende jaren een grote wervingsopgave. Behoud van kennis naast het aantrekken van nieuwe expertise, door middel van gericht in, - door-, en uitstroombeleid, is een belangrijk onderdeel van je opdracht.
Wat vraagt dit van jou?
We zoeken een publieke leider die de opgave verder weet te brengen. Daarvoor heb je (onder meer) de volgende ervaring en kwaliteiten in huis:
We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
Wat bieden we?
Wil jij je als publiek leider inzetten voor het algemeen belang en iets betekenen voor de samenleving? Word jij enthousiast van de uitdagingen die horen bij deze functie? Krijg jij de juiste mensen en partijen in beweging? Weet jij wat er speelt en kun je daar respectvol op acteren? Ben jij gemotiveerd om je in te zetten voor deze maatschappelijke opgave en ben jij in staat daarbij resultaten te behalen? Dan komen we graag met jou in contact.
Arbeidsvoorwaarden
Bovenop je salaris ontvang je 16,5% als Individueel Keuzebudget (IKB). Onderdeel daarvan is 8% vakantiegeld. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden voor de Algemene Bestuursdienst zijn onderdeel van de CAO Rijk .
Ook ontvang je een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer. De rijksoverheid werkt hybride dus vanuit kantoor, op afstand vanuit huis of op een andere plek. Daarbij kun je rekenen op uitstekende thuiswerkvoorzieningen.
Begeleiding
En we bieden meer: er ligt een uitgebreid inwerkprogramma voor je klaar en je krijgt goede begeleiding. Daarbij inventariseren we samen waar je behoefte aan hebt. Zo zorgen we ervoor dat je je niet alleen welkom, maar ook thuis voelt op je nieuwe werkplek – óók als je nog niet eerder bij de Rijksoverheid gewerkt hebt.
Ontwikkeling
Verder hechten we sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling; we bieden al onze medewerkers hiervoor budget, tijd en aandacht. Daarnaast biedt het DGABD een mooi en afwisselend programma, speciaal voor leidinggevenden binnen de Rijksoverheid, zie www.algemenebestuursdienst.nl/professionele-ontwikkeling . Voor specifieke behoeften bieden we bovendien maatwerkmogelijkheden.
Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht te vermelden in je cv en motivatiebrief. Openbare bronnen zoals sociale media kunnen worden geraadpleegd. Een selectieassessment kan deel uitmaken van de procedure. Ook kunnen er referenties worden opgevraagd.
Voor indiensttreding heb je een Verklaring Omtrent Gedrag nodig, hierover word je tijdens de procedure geïnformeerd.
Meer informatie over de sollicitatieprocedure vind je hier .
Voor deze functie is al een kandidaat beschikbaar die geschikt is, maar als je denkt dat jij meer dan geschikt bent voor deze opgave, staat het je vrij om ook te solliciteren.
Publiek leiderschap
Deze functie vraagt om zichtbaar publiek leiderschap. Als publiek leider stuur je op het realiseren van de maatschappelijke opgaven. Volgens de rijksbrede visie op publiek leiderschap heb je daarbij drie rollen: maatschappelijk partner, politiek adviseur en manager in je eigen organisatie. En je staat altijd voor de drie kernwaarden: gedeeld leiderschap, responsiviteit en morele motivatie.
Je draagt bij aan een wendbare overheid, wat betekent dat de opgave kan worden aangepast of dat er organisatieveranderingen kunnen plaatsvinden. Er wordt van je verwacht dat je hier flexibel mee om kunt gaan en je medewerkers hierin mee kunt nemen.
Als leidinggevende heb je een cruciale rol in het waarborgen van sociale veiligheid, diversiteit en inclusie, een prettige werksfeer en een vitaal, goed functionerend team. Je laat zelf het goede voorbeeld zien, je bevordert een open en veilige gesprekscultuur, en (meldingen van) ongewenst gedrag pak je adequaat aan.
Wil je weten of publiek leiderschap bij je past? Kijk dan hier .
Publieke leiders binnen de Rijksoverheid (vanaf salarisschaal 15) vormen met elkaar de Algemene Bestuursdienst (ABD). Zij ontmoeten elkaar voor uitwisseling van kennis en ervaring, en voor de permanente persoonlijke ontwikkeling die voorwaarde is voor duurzame inzetbaarheid.
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.
De directie Informatievoorziening (IV) is verantwoordelijk voor alle systemen van de Belastingdienst, Toeslagen en Douane. IV is een van de negen primair proces directies van de Belastingdienst. De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in beweging. De directie IV is een van de grootste ICT-werkgevers van Nederland. Onze ICT-systemen zijn voor iedere Nederlandse burger en voor elk Nederlands bedrijf beschikbaar en er komt dagelijks circa één miljard euro aan belastinggeld binnen.
De Belastingdienst, Toeslagen en Douane kennen hierbij een omvangrijke veranderopgave. Allereerst het aanpassen van de systemen voor nieuwe nationale en Europese wetgeving, het verbeteren van onze digitale processen ten behoeve van burgers, bedrijven en onze eigen medewerkers en tot slot ook het aanpassen van de systemen aan de actuele technische ontwikkelingen en eisen.
Ook communiceren miljoenen Nederlanders alleen nog maar digitaal met de Belastingdienst. Tijdens de aangifteperiode doen vaak ruim 70.000 mensen tegelijkertijd aangifte. Dat stelt zeer hoge eisen aan de continuïteit, beschikbaarheid, performance en betrouwbaarheid van de ICT-systemen. Kortom: bij IV wordt gewerkt aan ICT met impact.
IV bestaat uit vijf organisatieonderdelen die onder één paraplu gezamenlijk de voortbrenging en exploitatie van IV-producten voor de Belastingdienst verzorgen. In totaal werken er ruim 3500 mensen bij de directie. Zij werken voor de gehele Belastingdienst, Douane en Toeslagen en de FIOD. Het applicatielandschap is hierbij ingericht op basis van 17 ketens ten behoeve van de Belastingdienst, Toeslagen, Douane en de FIOD.
De CTO is formeel in functie als directeur CTO Office (CTOO) Belastingdienst Douane Toeslagen. Het CTOO ondersteunt de CTO bij de uitvoering van diens taken en verantwoordelijkheden en vormt een lijnonderdeel van de uitvoeringsorganisatie IV. De Directeur CTOO geeft leiding aan het CTO Office.
Het CTOO Belastingdienst Douane Toeslagen is samengesteld uit drie afdelingen:
• Technologie: geeft uitvoering aan innovatie en digitale business strategie en voert regie over strategische technologieprogramma's en projecten binnen IV.
• Architectuur & Portfolio: geeft uitvoering aan architectuur, inclusief beheer van de domeinarchitectuur IV, en voert regie op het portfolio IV.
• Uitvoering: geeft uitvoering aan supplier management (demand/contract/leveranciers) alsmede aan security, continuity en privacy. Naast deze hoofdtaken omvat deze afdeling tevens de bestuursondersteuning (secretaris MT en strategisch advies) en de managementassistenten.
Er zijn daarnaast zes teamleiders:
• Twee voor de afdeling Architectuur & Portfolio, aangestuurd door het afdelingshoofd Architectuur & Portfolio.
• Vier voor de afdeling Uitvoering, aangestuurd door het afdelingshoofd Uitvoering.
De totale omvang van het CTOO Belastingdienst Douane Toeslagen bedraagt om en nabij 175 FTE. Daarvan stuurt de directeur CTOO er 2 direct aan, te weten de beide afdelingshoofden.
Bij de Belastingdienst werken ongeveer 28.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap.
Het Ministerie van Financiën
Samen werken aan een financieel gezond Nederland
Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.
Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.
Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.
Onze kernwaarden: integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.
Lees hier meer over het ministerie van Financiën.
directoraat-generaal Belastingdienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
#J-18808-Ljbffr